Altijd de laagste prijs

100% Tevredenheidsgarantie

Laten bezorgen of gratis afhalen

  1. Home
  2. Vloer
  3. Laminaat

Laminaat met houtstructuur: net echt en weinig onderhoud!


Goedkoop laminaat in alle soorten en stijlen


Tegenwoordig is laminaat er in diverse kleuren en stijlen, passend in bijna ieder interieur. Een laminaat van houtstructuur is bijna niet van echt hout te onderscheiden en makkelijk te onderhouden. Van essen hout tot steigerhoutstructuur tot aan robuust eiken. Of creëer bijvoorbeeld een klassieke uitstraling met de marmer gloss structuur in antraciet, niet te onderscheiden van dure marmeren tegels. Kwantum heeft het allemaal.


Laminaat is ideaal in onderhoud


Laminaat is een ideale onderhoudsvriendelijke oplossing. Het is gemakkelijk zelf te leggen en naar gelang de dikte van de toplaag buitengewoon duurzaam. Laminaat is niet krasbestendig ondanks de harde toplaag. Probeer daarom inloop van zand, gruis en dergelijke te vermijden. Voorzie meubels en stoelpoten van viltdopjes en leg deurmatten neer.

Laat je laminaat langer meegaan door regelmatig te stofzuigen, te vegen en het laminaat af te nemen met een lichtvochtige doek met een goede allesreiniger, of laminaat cleaner die geschikt is voor een laminaatvloer. Je mag je laminaat vloer nooit nat maken of dweilen. Minimaal 2 keer per jaar met laminaat polish behandelen, afhankelijk van de gebruiksintensiteit.


Laminaat zelf leggen of laten leggen?


Heb je geen tijd of zin om de laminaatvloer zelf te leggen, maak dan gebruik van onze professionele stoffeerdienst. Zij leggen vakkundig laminaat bij jou in huis en in iedere kamer. Ze nemen ook meteen je laminaat direct mee, dus geen zorgen meer over transport.

Wil je de laminaat vloer zelf leggen? Let dan op de volgende zaken: laminaat kan vanwege de verschillen in luchtvochtigheid en temperatuur in verschillende ruimtes in een woning niet doorgelegd worden, bijvoorbeeld van woonkamer naar keuken. Ook hier raden wij je aan om gebruik te maken van uitzetvoegen ter hoogte van deurdrempels, pilaren etc. die weg te werken zijn onder strips. Voor de overgang van laminaat naar andere soorten vloerbedekking zijn ook diverse afdekprofielen strips verkrijgbaar.

Let ook op de legrichting van de laminaat planken. Dit is diverse criteria afhankelijk. Deze criteria zijn in volgorde van belangrijkheid: De aard van de ondergrond; Als laminaat wordt gelegd op bestaand parket, de planken loodrecht ten opzichte van de parketplanken leggen. De lichtbron; de planken in de richting van de lichtinval leggen.De vorm van het vertrek: de planken moeten in de lengterichting worden gelegd. Bekijk nog meer tips voor laminaat leggen.


Een goede laminaat ondervloer geeft het beste resultaat


Ook kun je bij Kwantum terecht voor ondervloeren en gereedschappen en toebehoren om je laminaatvloer zelf te kunnen leggen. Zo hebben we PE ondervloerschuim dat je vloer egaliseert en een geluiddempende werking heeft. Bij voorkeur altijd eerst een dampdichte folie plaatsen. Let er daarbij op dat de folie ook altijd deels tegen de muur laat lopen. De banen moeten altijd een overlap van 20cm hebben en kun je dicht tapen met Alu-tape. Je kunt ook kiezen voor PE ondervloerschuim met een aluminium laag erover heen en is daardoor meteen vochtwerend. Dan hoef je geen extra laag dampdichte folie te leggen. Deze ondervloer is ook geschikt voor vloerverwarming en vloerverkoeling.


Afwerking van je laminaat


Werk je laminaatvloer mooi af met handige zelfklevende parketlatten of plinten in dezelfde kleur van je laminaat, maar hecht plinten nooit vast aan de laminaatvloer.

Ga gerust eens naar één van onze winkels om onze ruime keuze aan laminaat of andere soorten vloeren zoals vinyl, tapijt, vloerkleden, tapijttegels, vinyltegels en vinylstroken te bekijken. Of bestel direct online, want voor goedkoop laminaat ga je naar Kwantum!

Nu bij Kwantum, heel veel laminaat voor de allerlaagste prijs
19 producten gevonden