Altijd de laagste prijs

100% Tevredenheidsgarantie

Laten bezorgen of gratis afhalen

  1. Home
  2. Vloer
  3. Vinyl

Vinyl: In een handomdraai schoon!


Een vinyl vloer in elke denkbare stijl


Vinyl is tegenwoordig in diverse stijlen verkrijgbaar. Van klassiek en modern tot strak en zelfs design. De houtdessins zijn niet van echt te onderscheiden, en beschikbaar in alle soorten houtstructuren zoals eiken, steigerhout of bijvoorbeeld grijs grenen. Wil je een sixties look in je keuken, kies dan voor zwart-wit geblokt vinyl. Vinyl vloeren zijn ook lekker makkelijk te onderhouden, even moppen en je keuken ziet er weer fris uit! Ook voor in de badkamer of andere vochtige ruimtes kun je vinyl leggen. Creëer zo met houtstructuur vinyl een landelijke uitstraling in je badkamer.


Vinyl vloeren zelf leggen?


Voordat je je vinyl vloer gaat leggen is het verstandig om de ondervloer goed te controleren. Oneffenheden zijn bij vinyl veel sneller zichtbaar dan bij tapijt. Er worden dan ook hogere eisen gesteld aan de ondervloer. De ondervloer moet voldoende droog, vlak en vast zijn. Wanneer dit niet het geval is, egaliseer of droog je vloer eerst. Let op bij het leggen op de volgende zaken: Voor toepassing in kleine ruimten tot ongeveer 12 m2, wordt vinyl niet verlijmd. Bij deuren, dorpels en naden plak je in elk geval de naden. Hier bestaat namelijk de grootste kans dat het vinyl opbolt of ‘wegloopt’.

Bij intensief gebruik van de ruimte (bijvoorbeeld de woonkamer, hal of keuken), wordt het vinyl altijd volledig verlijmd. In keukens (en bijvoorbeeld badkamer) is het verstandig om de randen te verlijmen en het vinyl vervolgens rondom af te kitten zodat er geen vocht onder de vinylvloer komt. Controleer ook of na het aanbrengen van een eventuele ondervloer en het vinyl de deuren nog normaal te openen zijn. Eventueel moeten deze vooraf bijgewerkt worden.

Regelmatig hebben we de actie ‘gratis gelegd’ voor vinyl en tapijt. Houd deze website daarom goed in de gaten voor de laatste aanbiedingen. Of bekijk ook eens andere vloersoorten zoals laminaat, tapijt of tapijttegels. Onze medewerkers in de winkel helpen je graag verder met de juiste keuze op basis van jouw wensen. Zij regelen ook de stoffeerdienst voor je. Voor goedkoop vinyl ga je naar Kwantum!

Nu of nooit, vinyl Brooklyn voor de allerlaagste prijs
81 producten gevonden | Toon alle producten