ondervloer

Ondervloer voor je tapijt

Als je een nieuwe vloer gaat leggen, wil je hier natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Een egaliserende, isolerende ondervloer mag daarom niet ontbreken. Een vochtwerende en dampdichte ondervloer verlengt de levensduur van je vloer en geluiddempende en warmte-isolerende eigenschappen zorgen voor meer gebruiksgenot.

Wanneer de bodem voldoende is geëgaliseerd kan er worden begonnen met het leggen van een ondervloer. Er zijn verschillende ondervloeren beschikbaar. Woon je in een appartement of bovenwoning dan is het mogelijk dat eisen gesteld worden met betrekking tot geluidsisolatie. Informeer bij de woningbouwvereniging of de vereniging van eigenaren naar de eisen die voor je woning zijn vastgesteld.

Het is belangrijk dat je een ondervloer kiest die past bij de door jou gekozen vloersoort. Daarnaast zijn er situaties die een speciale ondervloer vereisen. Zo gaat niet iedere ondervloer goed samen met vloerverwarming en vloerkoeling. Bij onze ondervloeren staat aangegeven of deze geschikt zijn voor vloerverwarming en vloerkoeling. Verder is ook optrekkend vocht onder de vloer, wat met name kan voorkomen op gelijkvloers, een reden voor een speciale ondervloer. Voordat je een ondervloer en vloer kunt gaan leggen, is het overigens altijd belangrijk dat de ondergrond (zoals beton) vlak, hard, droog en stof- en vetvrij is.

Ook wij gebruiken cookies op deze site

Meer weten?Accepteer