lambrisering

Lambrisering van verf

Het creëren van een lambrisering-look is een eenvoudige manier om je woning een frisse, stijlvolle uitstraling te geven. Of je nu gaat voor een industrieel, modern of klassiek resultaat, lambrisering verven geeft altijd een verrassend effect. Voor het aanbrengen van de verf geldt hetzelfde stappenplan als voor gewone muurverf of krijtverf.

Hoogte van de lambrisering
Voor het aanbrengen van de rand van de lambrisering kun je het beste schilderstape gebruiken. Het is belangrijk goed na te denken over de hoogte waarop je de lambrisering aanbrengt. Het beïnvloedt namelijk de uitstraling van de ruimte. Het aanbrengen van de rand op een lage hoogte, zorgt ervoor dat de ruimte hoger lijkt. Omgekeerd lijkt een ruimte lager als de lambrisering hoger wordt aangebracht.  Heb je een ruime woning met hoge plafonds? Dan kan een eveneens hoge lambrisering zorgen voor een knusser gevoel. Kleinere, lagere ruimtes gaan juist beter samen met een lage lambrisering, om te zorgen voor een ruimtelijker effect.

Kleur kiezen
Het verven van een gehele wand in een donkere kleur kan normaal al snel voor een donker en benauwend gevoel zorgen. Bij het verven van lambrisering is dit gelukkig niet het geval, omdat de bovenste helft meestal wit wordt gehouden. Bij het kiezen van een kleur hoef je hier dus minder rekening mee te houden. Een donkere kleur is geen enkel probleem en zal zorgen voor een groot kleurcontrast tussen de bovenste en onderste helft. Zo versterk je eenvoudig het optische effect van lambrisering.

Dip dye en geometrische vormen
Een lambrisering van verf kan erg variëren, afhankelijk van de gekozen kleur en hoogte. Toch zijn er nog meer opties om echt iets bijzonders te maken van je lambrisering. Overweeg bijvoorbeeld een dip dye, waarbij je geen strakke rand aanhoudt. Schilder de lambrisering met de losse hand en je krijgt het verrassende effect van een dip dye. Een tweede variatie op gewone lambrisering is het werken met geometrische vormen rondom de rand. Gebruik hiervoor schilderstape en creëer jouw zelfgekozen patroon.