meubels verven

Meubels verven met krijtverf

Heb je nog een oude kast staan en wil je die opknappen? Of een houten tafel of krukje waar je graag een andere kleur aan wilt geven? Met onze tips geef je meubelen eenvoudig een nieuwe kleur. Voor het schilderen van meubels is krijtverf geschikt, maar natuurlijk kun je ook matte of zijdeglanslak gebruiken.

Tips

  • Was voordat je begint de oude verflaag even grondig. Neem vervolgens een stukje plakband en plak deze op de verf. Trek deze er in één beweging weer af. Blijft er verf achter op het plakband? Dan is het belangrijk om de oude verflaag eerst te schuren en te ontvetten.
  • Zorg ervoor dat je eventuele metalen handvaten, sloten en andere uitstekende elementen verwijdert. Zo voorkom je oneffenheden en zit je kast, tafel of ander meubilair daarna strak in de verf.
  • Met afplakband kun je bijvoorbeeld de voetjes van een bijzettafel afplakken. Geef deze voor een speels effect vervolgens een andere kleur dan de rest van de bijzettafel.
  • Ga je voor een verweerde, versleten look? Dit doe je door, als de verf is gedroogd, verflagen te schuren. Breng kaarsvet aan op de plaatsen waar je de schuurplekken wilt aanbrengen.  De verf zal zich daar minder goed aan het meubilair hechten, waardoor je de verflaag kunt doorschuren.
  • Schilder je een oppervlak dat veel te verduren zal hebben? Met een matte vernis of met boenwas kun je de verflaag beschermen, zonder dat de krijtverf zijn karakteristieke uitstraling verliest.