Altijd de laagste prijs

100% Tevredenheidsgarantie

Laten bezorgen of gratis afhalen

Lamellen: Stijlvol en praktisch!


Lamellen of luxaflex: weinig onderhoud en makkelijk bedienen


Wil je pottenkijkers buiten houden? Of wil je je huis koel houden met zonwering? Dan vormen lamellen een stijlvolle en praktische oplossing omdat ze onderhoudsvriendelijk zijn. Ze zijn gemakkelijk te monteren en te bedienen.

Lamellen of luxaflex hangen verticaal aan een bovenrail waarin een bedieningsmechanisme zit. De lamellen lopen door middel van runners door deze bovenrail. Meestal zorgen koorden voor het open- en dichtschuiven van de lamellen. Voor het draaien van de lamellen in gesloten of open toestand, worden koorden, een kogelketting of een tuimelstang gebruikt. Bij Kwantum zijn ze voorzien van een witte rail met gescheiden kantel- en schuifbediening.


Materiaal- en kleurkeuze bij lamellen


Lamellen kunnen van stof, pvc (vinyl) of aluminium worden gemaakt. Stoffen lamellen hebben een coating om rafelen te voorkomen. Vinyl is vrijwel overal toepasbaar, maar trekt alleen wat sneller vuil aan. Aluminium is dun, sterk en in allerlei kleuren leverbaar. Bij ons zijn ze leverbaar in een lamelbreedte van 89 mm in kunststof en stof.
 

Lamellen op maat, ook dat kan bij Kwantum!


Naast onze standaardmaten voor lamellen, maken wij ook lamellen op maat. Voordat je naar de winkel gaat, is het handig als je het kozijn opmeet waar ze komen te hangen. Meet het kozijn waarin of waarop de lamellen komen op 3 verschillende plaatsen in de hoogte en de breedte. Een klein verschil kan al een grote invloed hebben op hoe ze hangen.

Verder krijg je het ophangsysteem en ook de kettinkjes die de lamellen onderling verbinden meegeleverd. Ze hangen in een schuifsysteem en je bevestigt eerst de cassette waarin ze vervolgens worden geklikt. Zorg ervoor dat bij de stoffen variant de zoom altijd aan de onderkant zit en dat ze allemaal dezelfde kant op wijzen. Je sluit en opent ze met één van de bijgeleverde kettingen. Met de andere ketting bepaal je vervolgens in welke mate je ze open of dicht maakt. Kunststof lamellen maak je eenvoudig schoon met een droge of vochtige doek (alleen lamellen van stof niet met vochtige doek). Makkelijk toch!
 

Paneelgordijnen: ideaal als scheidingswand!


Naast verticale lamellen zijn paneelgordijnen ook een stijlvolle en vooral praktische oplossing. Je kunt een paneelgordijn inzetten als scheidingswand of grote ruimtes ermee breken voor een gezelligere sfeer. Of hang ze op zolder voor al die verhuisdozen en spullen die je niet vaak gebruikt, dat ruimt meteen op! Ook voor grotere raampartijen zijn paneelgordijnen ideaal of gebruik ze als zonwering.

Als je eenmaal het ophangsysteem hebt vastgemaakt, kun je heel eenvoudig weer andere paneelgordijnen er aan hangen. Kies in de winter bijvoorbeeld voor een lichte kleur zodat je genoeg licht binnen krijgt en in de zomer voor een donker kleur als zonwering.

Bekijk de paneelgordijnen of lamellen online of ga naar één van onze winkels voor deskundig advies en om de materialen te zien en te voelen. Onze medewerkers staan voor je klaar! 

10 producten gevonden