winkels

Winkels

winkelwagen
schild icon
KOOPJES JAGEN - TOT 50% KORTING

Raambekleding vakkundig bij jou thuis gemonteerd

NL-BE-CP-Montage Raam

Wij helpen je graag met het monteren van je raambekleding
Het monteren van raambekleding is een klus die secuur moet gebeuren. Je kunt zelf aan de slag met behulp van onze montage instructies, maar je kunt je raambekleding ook vakkundig door onze professionals laten monteren. Lekker makkelijk, en zo ben je er zeker van dat het goed gebeurt. Een montage-afspraak plan je via een van onze medewerkers in de winkel.

Bekijk hier de voorwaarden.

*Per montage-afspraak worden 60,00 voorrijkosten in rekening gebracht. 

Monteren gordijnrail of -roede

per rail of roede

45.-*

*voor het monteren van raamdecoratie voor ramen hoger dan 290cm gelden afwijkende tarieven.

Monteren raamdecoratie

per product

45.-*

*Voor het monteren van raamdecoratie voor ramen hoger dan 290cm gelden afwijkende tarieven.

Hoe werken onze monteurs?

Benieuwd hoe de experts van ons montageteam te werk gaan als ze jouw raambekleding komen monteren?

Stap 1 – hoe hoog?
Het eerste waar onze monteurs naar kijken: hoe hoog komt de raambekleding te hangen? Van plafond tot aan de vloer of juist van kozijn tot aan de vensterbank? Als er goed is ingemeten, is de kans op vervelende verrassingen heel klein. Ziet de monteur toch iets wat in de praktijk anders uitpakt dan op papier, dan bedenkt hij ter plaatse een oplossing. Altijd in overleg met de klant.

Stap 2 – hoe breed?
Ook de breedte is belangrijk, met name bij jaloezieën, rol- en vouwgordijnen. Want het maakt nogal uit of die in de dag (in het kozijn) of op de dag (op de muur of aan het plafond) gemonteerd worden. Het doel: de raambekleding en het raam moeten na de montage een mooi geheel vormen.

Stap 3 – de steunen
Open en dicht, naar boven en beneden: raambekleding wordt intensief gebruikt en moet dus wat kunnen hebben. Daarom zij de bevestigingsbeugels cruciaal. Die dragen de constructie en voorkomen dat de raambekleding zichzelf loswrikt, gaat doorhangen of zelfs omlaag komt.

Stap 4 – ophangen
Nadat de raambekleding is vastgeklikt in het ophangsysteem, is er nog ruimte om het geheel een beetje naar links of rechts te schuiven. Onze monteurs zorgen ervoor dat de raambekleding strak in het midden van het raam hangt.

Stap 5 – extra veiligheid
Voor alle raambekleding met touwtjes of lussen is extra veiligheid wettelijk verplicht. Koordjes kunnen gevaarlijke situaties opleveren, niet alleen met kleine kinderen maar ook als je er zelf achter blijft haken. Daarom komt er altijd een beugeltje aan de muur (tussen 1.50 en 1.60 hoog) waar je losse touwtjes omheen kunt wikkelen. Ook de raambekleding zelf heeft een veiligheidssysteem: bij een druk van meer dan 6 kg klikt het koord los. Safety first!

En 6… het eindresultaat!

NL-BE-DESK-CP-Alles-over-raamdecoratie laten-doen gordijnen-of-raamdecoratie-laten-ophangen ophangen-Resultaat stap 6