• Klantenservice
  • Acties & folder
  • Wooninspiratie
  • Op maat overzicht
winkels
winkelwagen

Ruilen en retourneren

Ben je niet tevreden over je aanschaf bij Kwantum? Dan kun je deze altijd retourneren of ruilen.

Voorwaarden voor retourneren aankoop via webshop

Vanwege een verschil in wetgeving gelden er andere voorwaarden voor het retourneren van producten die je gekocht hebt in een van onze winkels of via onze webshop. Hieronder vind je de uitleg over het ruilen en retourneren van producten die gekocht zijn in de winkel en producten die gekocht zijn via onze webshop. Wil je je aankoop herroepen, stuur ons dan, voordat de herroepingstermijn van 14 dagen is verstreken, een duidelijke verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post, fax of e-mail) waarin je aangeeft dat je de aankoopt wilt herroepen. Je kunt hiervoor gebruikmaken van ons eigen retourformulier. Je kunt ook gebruikmaken van het Europees modelformulier voor herroeping om aan ons kenbaar te maken dat je van de aankoop afziet. Gebruik van dit formulier is echter niet verplicht. De retourtermijn start na ontvangst van de aankoop.

Als je de overeenkomst herroept, krijg je alle betalingen die je tot op dat moment hebt voldaan, inclusief leveringskosten* zo spoedig mogelijk en in ieder geval binnen 14 dagen terug, nadat wij je retourformulier, e-mail, fax of brief hierover hebben ontvangen.

We verzoeken je om de aankoop, in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop je hebt aangegeven de aankoop te herroepen, aan ons terug te zenden of te overhandigen. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken. Je kunt het product ook retour brengen in een van onze winkels.

De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor eigen rekening.

Ons retouradres:

Kwantum Afdeling Retouren
Postbus 3
5087 ZG Diessen

Het product dat je wilt ruilen of retourneren is ongebruikt, onbeschadigd en, indien redelijkerwijs mogelijk, verpakt in de originele (onbeschadigde) verpakking. Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen. Let op: Op maat gemaakte producten (maatwerk) kunnen niet geruild of geretourneerd worden omdat we het speciaal voor jou op maat hebben gemaakt, geknipt of gesneden.

Online bestelling retourneren

Kleine pakketten (via PostNL)

  • Kleine pakketten die bezorgd zijn, kunnen per PostNL teruggestuurd worden of op geretourneerd worden in een van onze winkels.

  • Bezorgkosten worden niet geretourneerd en nieuwe bezorgkosten zijn voor eigen rekening.

Kleine/ lichte pakketten retourneren via retourbon online en verzending via pakketdienst
Dit is mogelijk voor artikelen die niet groter zijn dan 1,75 meter (max. 175x58x78 cm) en een totaalgewicht van maximaal 23 kg. Het aankoopbedrag is inclusief de bezorgkosten, mits je de hele aankoop hebt teruggebracht. De verzendkosten voor retourneren zijn voor eigen rekening.

Stap 1: Graag het retourformulier downloaden en invullen.
Stap 2: Print je ingevulde retourformulier. Wij vragen je, naast het retourformulier, ook het originele aankoopbewijs bij te voegen.
Stap 3: Verpak het product, indien redelijkerwijs mogelijk, in ongeschonden originele verpakking.
Stap 4: Plak het adreslabel van het retourformulier op het pakket.
Stap 5: Ga naar je dichtstbijzijnde PostNL pakketpunt en verzend hier het product.
Stap 6: Zodra het product ontvangen is, krijg je van ons een bevestigingsmail. Je kunt je bestelling ook op een andere manier of met een andere vervoerder retourneren. Ook dan komen de kosten voor het retour sturen voor eigen rekening.

Grote pakketten (via Extra@Home of TSN Groen)

  • We komen alleen pakketten ophalen die we ook bij je bezorgd hebben.

  • Het aankoopbedrag storten we binnen 10 werkdagen nadat we je aankoop retour hebben ontvangen.

  • Bezorgkosten worden niet geretourneerd en nieuwe bezorgkosten zijn voor eigen rekening.

*Als je voor een ander wijze van levering hebt gekozen dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering en er zijn extra kosten voor in rekening gebracht, dan krijg je die extra verzendkosten niet terug.

Ophaalafspraak maken voor retourneren grote pakketten

Dit is mogelijk als één van de artikelen groter is dan 1,75 meter of het totaalgewicht meer bedraagt dan 23 kg. Dit zijn artikelen die je niet via de pakketdienst kunt versturen.
Het aankoopbedrag is incl. de bezorgkosten, mits je de hele aankoop hebt teruggestuurd.
De verzendkosten voor retourneren zijn voor eigen rekening. Als je via ons een ophaalafspraak maakt, zijn de kosten daarvoor gelijk aan wat je betaald hebt om de bestelling bij je af te leveren (afhankelijk van wat de grootte en gewicht van je bestelling is).
Stap 1: Stuur een mail naar Klantenservice@kwantum.nl met als onderwerp 'aanmelden ophaalafspraak'. Vermeld de volgende contactgegevens: ordernummer, telefoonnummer, adres en postcode.
Stap 2: Naar aanleiding van je e-mail neemt de klantenservice telefonisch contact met je op voor het maken van een ophaalafspraak.
Stap 3: Je ontvangt via e-mail een adreslabel die bij de ophaalafspraak op het pakket bevestigd dient te zijn.
Stap 4: Graag het retourformulier downloaden, invullen en toevoegen bij je pakket.

Je kunt je bestelling ook op een andere manier of met een andere vervoerder retourneren. Ook dan komen de kosten voor het retour sturen voor eigen rekening.

Online bestelling welke afgehaald is in de winkel

Kwantum hanteert een bedenktijd van 14 dagen op reeds aangekochte producten (met uitzondering van maatwerk). Een online bestelling welke je zelf hebt opgehaald in een van onze winkels kan je alleen retour brengen in de winkel. Retourneren is mogelijk in al onze winkels, met uitzondering van Kwantum Amsterdam Ferdinand Bolstraat.

Stap 1: Breng het product, indien redelijkerwijs mogelijk, in de onbeschadigde, originele verpakking naar één van onze winkels. Zorg dat je het originele aankoopbewijs meeneemt.
Stap 2: De winkel neemt het product in.
Stap 3: Je ontvangt direct je terugbetaling via de winkel (dit is het aankoopbedrag incl. de bezorgkosten, mits je de hele aankoop hebt teruggebracht).

Winkelbestelling retourneren

Kwantum hanteert een bedenktijd van 14 dagen op reeds aangekochte producten (met uitzondering van maatwerk). Retourneren is mogelijk in al onze winkels, met uitzondering van Kwantum Amsterdam Ferdinand Bolstraat.

Stap 1: Breng het product, indien redelijkerwijs mogelijk, in de onbeschadigde, originele verpakking naar één van onze winkels. Zorg dat je het originele aankoopbewijs meeneemt.
Stap 2: De winkel neemt het product in.
Stap 3: Je ontvangt direct je terugbetaling via de winkel (dit is het aankoopbedrag incl. de bezorgkosten, mits je de hele aankoop hebt teruggebracht).

Retourneren kan, ongeacht waar je het artikel hebt gekocht, in een van onze winkels, met uitzondering van Kwantum Amsterdam Ferdinand Bolstraat.

Terugbetaling

We betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke aankoop hebt betaald, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; daarvoor brengen we in ieder geval geen kosten in rekening. We mogen wachten met terugbetaling tot we de goederen hebben teruggekregen, of op het moment dat je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden. Dit is afhankelijk van welk tijdstip als eerste valt.

Is je product kapot geleverd?

We doen er alles aan om je bestelling snel en onbeschadigd bij je thuis te bezorgen. Mocht er desondanks toch een artikel beschadigd zijn of ontbreken, dan lossen we dat natuurlijk zo snel mogelijk voor je op.

Stuur hiervoor een e-mail naar klantenservice@kwantum.nl met als onderwerp ‘product kapot’ met vermelding van het artikel en de specifieke schade. Om je snel te kunnen helpen, vragen we je om duidelijke foto’s van de schade bij te voegen. Onze klantenservice neemt vervolgens contact met je op.

Ruilen

Ruilen kan, ongeacht waar je het artikel hebt gekocht, in een van onze winkels, met uitzondering van Kwantum Amsterdam Ferdinand Bolstraat.