winkels

Winkels

winkelwagen
schild icon
KOOPJES JAGEN - TOT 50% KORTING

Keuzehulp voor je raambekleding

Voor jouw ramen zijn er ontzettend veel mogelijkheden. Jouw smaak, behoeften en woonsituatie bepalen de keuze voor raambekleding. Vind je het belangrijk dat jouw raambekleding je voorziet van extra privacy? Wil je zelf kunnen spelen met de mate van lichtinval, of besparen op de energierekening? Misschien heb je wel een bijzonder raam; eentje die extra hoog is of met draai-kiep? Elk type raambekleding heeft zo zijn eigen voordelen, maar als er zoveel te kiezen valt, kun je best wat hulp gebruiken.

Onze keuzechecker neemt je mee in onze wereld van raambekleding en helpt je op weg. Hoef je daarna alleen nog maar te kiezen wat jij het mooist vindt!

Wat vind je een belangrijke eigenschap voor je raambekleding?

Banner Isolerend plissé - Alles voor raamdecoratie - Keuzehulp voor je raambekleding - NL

Isolerende eigenschappen

✓ Ik wil graag raambekleding met isolerende eigenschappen

Dubbele plisségordijnen hebben niet alleen een luxe uitstraling en een mooie afwerking, maar isoleren ook als de beste. Ze zijn gemaakt van twee lagen stof, waardoor een stilstaande luchtlaag ontstaat, die een isolerende werking heeft. Plisségordijnen spannen de kroon als het gaat om energiebesparing. Wat extra helpt, is een plisségordijn combineren met een overgordijn. Zo creëer je zelf een extra laag die kou (of warmte) tegenhoudt.

Dikke overgordijnen met een voering of verduisterende vouwgordijnen hebben ook een isolerend effect. Deze stoffen zorgen ervoor dat de warmte binnen blijft en kou en tocht buiten. Heb je HR++ glas, dan heeft raambekleding geen extra isolerend effect.

Banner Isolerend plissé - Alles voor raamdecoratie - Keuzehulp voor je raambekleding - NL
Plisségordijnen
NL-BE-DESK-Divider

✓ Mijn raambekleding moet verduisterend zijn

Lichtdoorlatende gordijnen kun je door het hele huis toepassen. Overweeg je ze in de slaapkamer en vind je verduistering belangrijk? Combineer ze dan met een verduisterende voeringstof of coating en je slaapt moeiteloos klokje-rond. Lees meer over verduisterende gordijnen of ontdek onze 100% verduisterende gordijnen.

Rolgordijnen zijn van alle tijden en raken eigenlijk nooit uit de mode. Hiermee bepaal je eenvoudig hoeveel licht er in huis valt. Goed afneembaar, van effen kleuren tot vrolijke dessins en van lichtdoorlatend tot verduisterend… er is een breed aanbod.

Banner rolgordijnen - Keuzehulp voor je raambekleding - Alles voor raamdecoratie - NL
Rolgordijnen
NL-BE-DESK-Divider

✓ Ik vind het belangrijk om nog (een beetje) naar buiten te kunnen kijken

Een vitrage sluit de buitenwereld niet helemaal af maar maakt het pottenkijkers wel lastig. Het staat ‘aangekleed’ en combineert mooi met overgordijnen!

Inbetweens zijn dé sfeermakers in een woonkamer en ook heel geschikt voor een werkkamer. Zo geniet je wel van het daglicht, maar heb je wat meer privacy dan bij vitrage. Ook een goede oplossing voor ruimtes waar je geen (zware) gordijnen wilt, maar wel iets voor de ramen.

Lamellen zijn ideaal voor grote ramen en zijn super onderhoudsvriendelijk. Laat je verrassen door deze klassieker in een eigentijds jasje. Ouderwets zijn lamellen allang niet meer. Ze zijn ook verkrijgbaar in een prachtige, stoffen uitvoering en diverse kleuren.

NL-BE-DESK-Divider

✓ Ik wil optimaal kunnen spelen met lichtinval en de mate van inkijk

Jaloezieën houden de zon tegen in de zomer en de kou in de winter. Ze zijn gemakkelijk te verstellen. Ga je voor tijdloos wit en aluminium? Trendy zwart in hout? Of toch puur natuur van bamboe? Genoeg keuze!

Vouwgordijnen zorgen voor een flinke dosis sfeer. Kies uit een van vele kwalitatieve stoffen. Laat het gordijn eventueel voeren voor optimale bescherming tegen zon en verbetering van de akoestiek. Minder echo, minder galm.

Duo-rolgordijnen, de luxe variant van rolgordijnen, zijn ook sfeervol en praktisch in gebruik. Switch tussen de twee banen en wissel af tussen lichtinval en (meer) privacy – op elk moment van de dag hoe je het zelf graag hebben wilt.

NL-BE-DESK-Divider

✓ Mijn raamdecoratie moet geschikt zijn voor draai-kiep ramen

Bij draaikiepramen is het vereist dat de raamdecoratie beschikt over zijgeleiding. Bij Kwantum vind je geschikte raamdecoratie, zowel voor houten of kunststof draaikiepramen. De volgende raamdecoratie is geschikt voor draaikiepramen:

Zijgeleiding is mogelijk voor rolgordijnen uit onze Fenstr collectie zijn handmatig te bedienen maar ook beschikbaar met elektrische bediening. Wel zo makkelijk!

Ook plisségordijnen uit onze Fenstr collectie met een plooibreedte van 25 mm zijn geschikt voor draaikiepramen. Kies hierbij voor een top down-bottom up systeem, waarbij je het plisségordijn zowel van boven naar beneden als van beneden naar boven kunt bedienen middels een koord aan de linker- of rechterzijde. Ook beschikbaar met elektrische bediening.

Wil je graag jaloezieën voor je draaikiepraam? Kies dan voor aluminium jaloezieën uit onze Fenstr collectie. Handmatige bediening is mogelijk voor jaloezieën met stroken van 25 mm, indien je voor 50 mm kiest is zowel handmatige als elektrische bediening mogelijk. 

NL-BE-DESK-Divider

✓ Mijn raam loopt van de vloer tot aan het plafond. En nu?

Geen probleem, ook voor (extra) hoge ramen vind je bij Kwantum een passende oplossing! Gordijnen, duo-rolgordijnen, jaloezieën, lamellen, inbetweens of vitrages: we maken het allemaal precies voor jou op maat. En heb je hulp nodig bij het precies inmeten van jouw hoge ramen, dan helpen we je hier graag bij.

NL-BE-DESK-Divider

Kun je wel wat extra hulp gebruiken?

Welke raambekleding de beste keuze is voor jouw huis en situatie, hangt af van meerdere aspecten. Maak voor een uitgebreid advies een afspraak voor persoonlijk advies aan huis.

Een ervaren stijl- en maatwerkspecialist komt dan bij jou thuis langs voor een persoonlijk en vrijblijvend advies. En als we dan toch bij jou thuis zijn, meten we de ramen ook meteen in. Zo hoef jij alleen nog maar te genieten van het eindresultaat!

NL-BE-DESK-Divider

Handige tips: zo speel je optisch met een ruimte

Gordijnen en raamdecoratie hebben invloed op hoe je een ruimte ervaart. Zo lijkt een kamer hoger door gordijnen van het plafond tot aan de vloer. Plisségordijnen, jaloezieën en duo-rolgordijnen hebben van zichzelf al een streepje en laten je kamer breder lijken. Een lichte kamer oogt ruimer dan een donkere kamer.

Laat het daglicht dus lekker naar binnenvallen door de raamdecoratie open of half open te doen. Kleur heeft ook effect op de grootte van een ruimte. Lichte gordijnen of raambekleding zorgen ervoor dat de ruimte groter lijkt. Met witte kozijnen lopen binnen en buiten in elkaar over en lijkt een ruimte dus groter.

NL-BE-DESK-CP-Keuzechecker Speel-met-ruimte
NL-BE-DESK-Divider

Wist je dat...

… raambekleding essentieel is voor de akoestiek in huis? Zonder raambekleding gaat het al gauw galmen. Een zwaar gordijn absorbeert het meeste geluid, maar ook andere soorten raambekleding werken prima.

Combineer bijvoorbeeld een vouwgordijn of plissé met dunnere inbetweens. Hoe meer laagjes, hoe minder galm!

NL-BE-DESK-CP-Keuzechecker Akoestiek
NL-BE-DESK-Divider

Kiezen maar!

Bij Kwantum bestel je gemakkelijk kleurstalen voor je nieuwe raambekleding. Vergelijk thuis rustig welke kleur en welk materiaal het beste bij de rest van jouw interieur past. Zo ben je 100% zeker van je keuze.