• Klantenservice
  • Acties & folder
  • Wooninspiratie
  • Op maat overzicht
winkels
winkelwagen

Welk vloerkleed is geschikt voor katten?

NL-BE-CP-Alles-over-vloerkleden tips welk-vloerkleed-bij-kat-of-katten header1

Een spinnende kat op de bank zorgt voor dat échte huiselijke gevoel. Hartstikke gezellig, maar een kat brengt wel uitdagingen mee als het gaat om je interieur. Welk vloerkleed is bijvoorbeeld het beste geschikt voor katten?

Een katvriendelijke keuze
Katten hebben scherpe nagels en krabben graag aan ruwe stoffen. Ook willen katten zo nu en dan een haarbal ophoesten (óók op je tapijt of vloerkleed). Houd hier rekening mee bij de aanschaf van een vloerkleed. Het beste kies je voor een laagpolig kleed dat je makkelijk kunt schoonmaken. Leg een kleed neer dat goed bestand is tegen een stootje en wat niet makkelijk kan halen door de scherpe nageltjes van je kat.

NL-BE-CP-Alles-over-vloerkleden tips welk-vloerkleed-bij-kat-of-katten header2

Kies een veilige kleur

De meeste katten verharen regelmatig. Houd ook hier rekening mee bij het aanschaffen van een vloerkleed. Kies een veilige kleur die goed past bij de kleur van je huisdier. Heb je een witte kat? Dan kun je het beste een licht vloerkleed neerleggen. Heb je een donker gekleurde kat? Dan kies je ook het beste voor een donker kleed. Op deze manier valt het minder op als je harige vriend in de rui is!