• Klantenservice
  • Acties & folder
  • Wooninspiratie
  • Op maat overzicht
winkels

Winkels

winkelwagen

Welk vloerkleed op witte of lichte vloer?

NL-BE-CP-Alles-over-vloerkleden tips welk-vloerkleed-op-witte-of-lichte-vloer header1

Een witte of lichte vloer zorgt voor een prachtige rustige look, maar kan al snel te clean en eentonig ogen. Een vloerkleed biedt hierbij uitkomst. Het geeft niet alleen een unieke uitstraling, maar zorgt óók voor extra comfort. Dan sta je voor de volgende vraag: welk vloerkleed staat het beste bij een witte of lichte vloer?

NL-BE-CP-Alles-over-vloerkleden tips welk-vloerkleed-op-witte-of-lichte-vloer header2

Klassieke look met mooie neutrale tinten

Welk vloerkleed het beste bij jou in huis past, is natuurlijk helemaal afhankelijk van je woonstijl en persoonlijke smaak. Houd je van een rustige, klassieke look? Kies dan voor lichte aardetinten, zoals wit, beige, bruin en grijs. Wil je een klassiek interieur voorzien van een scherp randje? Leg dan een inktzwart of donkergrijs vloerkleed neer. Over het algemeen is het raadzaam om in een kleine ruimte te kiezen voor lichte kleuren. Hierdoor oogt je ruimte groter. Een grote ruimte kun je daarentegen juist knusser laten ogen door te kiezen voor donkere kleuren.

NL-BE-CP-Alles-over-vloerkleden tips welk-vloerkleed-op-witte-of-lichte-vloer header3

Ga voor levendigheid en kies voor kleurig contrast

Een witte vloer mag dan wel zorgen voor rust in je interieur, dat wil niet zeggen dat je alles in je interieur in diezelfde stijl moet houden! Kies voor een opvallend kleurtje en geef een persoonlijke uitstraling aan je ruimte. Juist doordat je een effen ondergrond hebt, kun je kiezen voor opvallende kleuren en patronen. Een Oosterse print zorgt bijvoorbeeld direct voor een bohemian chique look, terwijl een bontgekleurd tapijt een vrolijke sfeermaker is. Liever niet ál te bont? Kies dan een opvallende (contrast)kleur. Zo bewaar je de rust, maar heb je toch een fraaie blikvanger in huis.