• Klantenservice
  • Acties & folder
  • Wooninspiratie
  • Op maat overzicht
winkels

Winkels

winkelwagen

Wat is het verschil tussen jaloezieën en shutters?

NL-BE-CP-Alles-over-raamdecoratie tips-en-informatie raamdecoratie-kiezen wat-is-het-verschil-tussen-jaloezieen-en-shutters header1

Je ziet ze in alle hippe woontrends terugkomen: oogstrelende jaloezieën en prachtige shutters. Ze staan garant voor een luxe uitstraling en zijn óók nog eens heel erg praktisch. Je bepaalt op eenvoudige wijze zelf de gewenste lichtinval en privacy. Bovendien zijn ze makkelijk schoon te houden en hebben ze ook nog eens een isolerende werking. Handig voor je energierekening! Maar wat is het verschil tussen jaloezieën en shutters?

NL-BE-CP-Alles-over-raamdecoratie tips-en-informatie raamdecoratie-kiezen wat-is-het-verschil-tussen-jaloezieen-en-shutters header2

Shutters of jaloezieën kiezen?

Het is een vaak gestelde vraag: kies je shutters of jaloezieën? Wat is nu eigenlijk het verschil? Het grootste verschil tussen shutters en jaloezieën is het materiaal waarvan ze zijn gemaakt. Over het algemeen zijn shutters gemaakt van hout. Jaloezieën zijn daarentegen verkrijgbaar in verschillende materialen zoals houten jaloezieën, aluminium jaloezieën, PVC jaloezieën en bamboe.

Shutters hebben bovendien een meer robuuste uitstraling: de lamellen zijn verbonden met een brede ladderband. De lamellen van jaloezieën zijn over het algemeen verbonden met een (dunner) koord.