• Klantenservice
  • Acties & folder
  • Wooninspiratie
  • Op maat overzicht
winkels

Winkels

winkelwagen

Hoe tapijt verwijderen van de trap?

NL-BE-CP-Alles-over-vloeren tapijt tips-en-informatie tapijt-als-ondervloer-voor-laminaat 1

Tapijt van de trap verwijderen is een flinke klus. Hoe kun je dit het beste aanpakken? De eerste stap is bepalen hoe het tapijt is bevestigd. Is het gespijkerd, gelijmd of een combinatie hiervan?

NL-BE-CP-Alles-over-vloeren tapijt tips-en-informatie tapijt-als-ondervloer-voor-laminaat 2

Tapijt is bevestigd met spijkers

Is het tapijt bevestigd met spijkers? Trek het tapijt dan voorzichtig  omhoog, zodat de spijkers ook omhoog komen. Verwijder de spijkers vervolgens met een klauwhamer of een tang. Begin bovenaan de trap en vervolg je weg naar beneden.

Tapijt is bevestigd met lijm

Is het tapijt bevestigd met lijm? Dan zijn er meerdere methoden die je kunt proberen, afhankelijk van de lijmsoort. Witte lijm op waterbasis is relatief eenvoudig te verwijderen met water en zeep. Bruine lijm vraagt om een wat hardere aanpak.

Water en zeep
Probeer of je het tapijt los krijgt met een mengsel van water en zeep. Bevochtig de vloerbedekking en laat het mengsel bij voorkeur een hele nacht (minimaal 4 uur) intrekken. Als er gebruik is gemaakt van witte lijm op waterbasis kun je de vloerbedekking hierna eenvoudig lostrekken.

Let op: water kan via eventuele kieren in de trap naar beneden lopen. Plak de kieren goed af en bedek de vloer onderaan de trap om het water op te vangen.

Tapijtlijm verwijderaar
Heeft het mengsel van water en zeep niet geholpen? Probeer dan tapijtlijm verwijderaar. Ventileer de ruimte goed tijdens en na het gebruik van dit product.

Gereedschap
Werkt ook de tapijtlijm verwijderaar niet? Dan kun je aan de slag met gereedschap. Wrik een hoek van het tapijt los en trek het tapijt omhoog. Werk ook hierbij van boven naar beneden. Je kunt deze klus het beste met twee personen uitvoeren. Zo kan de ene persoon het tapijt omhoog houden en de andere persoon het tapijt los wrikken met een plamuurmes en/of hamer.

Let op: werk voorzichtig om de trap zo min mogelijk te beschadigen.

NL-BE-CP-Alles-over-vloeren tapijt tips-en-informatie tapijt-als-ondervloer-voor-laminaat 3

Lijmresten verwijderen

Is het tapijt verwijderd? Dan kun je nu de lijmresten van de trap verwijderen. Gebruik hiervoor een plamuurmes of verfkrabber en werk het geheel netjes af met grof schuurpapier. Je kunt ook een schuurmachine gebruiken.