winkels

Winkels

winkelwagen
schild icon
KOOPJES JAGEN - TOT 50% KORTING

Welke gordijnen kiezen met katten?

NL-BE-CP-Alles-over-raamdecoratie tips-en-informatie raamdecoratie-kiezen welke-gordijnen-met-katten header1

Katten zorgen voor dat echte huiselijke gevoel. Een pluizig, spinnend maatje op de bank is gezellig en ze doen tevens praktisch dienst als muizenvanger. Echter moet je bij het inrichten van je interieur rekening houden met de speelse natuur van katten. Zo zijn gordijnen bij katten niet altijd even handig en kun je beter kiezen voor andere raamdecoratie. Een goede keuze is stevige raamdecoratie van hard materiaal, zoals lamellen, jaloezieën of shutters. Heb je katten en wil je toch graag gordijnen? Probeer dan de kat af te leren met de gordijnen te spelen.

NL-BE-CP-Alles-over-raamdecoratie tips-en-informatie raamdecoratie-kiezen welke-gordijnen-met-katten header2

Hoe houd je je kat weg bij de gordijnen?

Wapperende gordijnen zijn voor katten al snel een interessante prooi. Bovendien zijn gordijnen een uitstekende klimwand en zitten katten met hun scherpe nagels vliegensvlug bovenin de gordijnen. Leuk voor de kat, minder leuk voor het baasje. Hieronder enkele tips:

Plantenspuit
Je kunt katten weghouden bij gordijnen door de kat consequent nat te spuiten met een plantenspuit wanneer ze in de buurt van de gordijnen komen. Verhef hierbij niet je stem; ze moeten het ongemak van water associëren met de plek, niet met jouw aanwezigheid.

Afwerende geuren
Katten houden niet van de geur van citrus en lavendel. Spray textielverfrisser met een van deze geuren op de gordijnen om de kat weg te houden. Ook in de dierenwinkel vind je diverse sprays voor het afweren van katten.

Afleiding
Zorg voor voldoende afleiding in huis, waardoor de gordijnen niet meer zo interessant zijn. Krabpalen, klimbomen en uitdagende speeltjes kunnen uitkomst bieden!