• Klantenservice
  • Acties & folder
  • Wooninspiratie
  • Op maat overzicht
winkels

Winkels

winkelwagen

Welke kleur gordijnen bij een grijze muur?

NL-BE-CP-Alles-over-raamdecoratie tips-en-informatie raamdecoratie-kiezen welke-kleur-gordijnen-bij-grijze-muur header1

Ben je op zoek naar geschikte gordijnen voor je interieur met een grijze muur? Denk dan van tevoren goed na over welke basiskleuren je wilt gebruiken. Deze kun je vervolgens naar wens aanvullen met opvallende kleurelementen die passen bij jouw smaak en stijl.

Welke kleur gordijnen bij een grijze muur
Welke kleur gordijnen bij een grijze muur staan, is afhankelijk van de kleur grijs. Ga voor gordijnen met een lichte kleur bij een donkergrijze muur voor een fris contrast, of kies een opvallende kleur zoals donkerblauw of fel rood als blikvanger. Bij een lichtgrijze muur kies je lichte gordijnen voor een rustig geheel, of donkere gordijnen voor een spannend contrast.

NL-BE-CP-Alles-over-raamdecoratie tips-en-informatie raamdecoratie-kiezen welke-kleur-gordijnen-bij-grijze-muur header2

Combineren met de kleur grijs

De kleur grijs heeft een groot aantal variaties, van koele tinten grijs tot warme tinten grijs. Deze verschillende kleurnuances geven elk een geheel eigen uitstraling. Zo creëer je met grijs een rustige of juist opvallende look. Donkere tinten grijs geven een prachtig contrast met felle kleuren zoals goud, rood, blauw en geel. Een rustige uitstraling creëer je door (licht)grijs te combineren met helder wit of naturel linnen.

NL-BE-CP-Alles-over-raamdecoratie tips-en-informatie raamdecoratie-kiezen welke-kleur-gordijnen-bij-grijze-muur header3

Welk kleurenpalet in je interieur?

Vraag je je af welk kleurenpalet je het beste kunt kiezen voor je interieur? Wij geven je enkele handige tips!

Combineer licht en donker
Probeer zowel lichte als donkere kleuren te combineren in je palet. Ga voor subtiele contrasten zoals lichtgrijs en wit, of juist voor spannende contrasten zoals donkerblauw en geel of zwart en wit.

Denk vooruit
Gordijnen zijn een belangrijke investering. Over het algemeen gaan ze voor een lange tijd mee. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor een kleur waarmee je kunt blijven combineren en die niet snel verveelt.

Vergeet de andere kleuren in je interieur niet
Staan er al meubelen met een (felle) kleur in je woning? Overweeg dan goed welke kleur gordijnen je kiest, zodat ze niet vloeken met de andere kleuren.