• Klantenservice
  • Acties & folder
  • Wooninspiratie
  • Op maat overzicht
winkels

Winkels

winkelwagen

Welke kleur gordijnen kiezen?

NL-BE-CP-Alles-over-raamdecoratie tips-en-informatie raamdecoratie-kiezen welke-kleur-gordijnen-kiezen header1

Bedenk voordat je een kleur gordijn gaat kiezen welke uitstraling je je interieur wilt geven. Zoek je bijvoorbeeld gordijnen voor een landelijke woonstijl, moderne woonstijl of wereldse woonstijl? Neem dan eens een kijkje bij onze woonstijlen om er achter te komen welke woonstijl het beste bij jou past. Houd ook rekening met de grootte van je ramen: heb je gordijnen nodig voor kleine ramen of grote ramen? Afhankelijk van de grootte is het goed van tevoren na te gaan hoeveel aandacht je naar de gordijnen wilt trekken. Ook de kleur van je muur speelt een rol: het is natuurlijk de bedoeling dat de gordijnen hier goed bij matchen. Je zult over het algemeen een andere kleur gordijnen bij witte muren hangen, dan bij bijvoorbeeld een grijze muur.

NL-BE-CP-Alles-over-raamdecoratie tips-en-informatie raamdecoratie-kiezen welke-kleur-gordijnen-kiezen header2

Het afstemmen van kleuren

Ga je een woning opnieuw inrichten? Of ben je op zoek naar vervanging van je huidige gordijnen? Je zal in beide gevallen na moeten denken over welke kleur gordijnen je kiest.

Hoe stem ik kleuren af?
Als gouden regel voor het afstemmen van kleuren begin je met de materialen met de minste keuze en werk je toe naar materialen met de meeste keuze. Over het algemeen is het beste eerst de vloerkleur te kiezen, dan de gordijnen en dan de kleur van de muur. Ideeën nodig voor kleurcombinaties? Bekijk onze inspiratie pagina’s of neem eens een kijkje op onze Pinterest.

NL-BE-CP-Alles-over-raamdecoratie tips-en-informatie raamdecoratie-kiezen welke-kleur-gordijnen-kiezen header3

Kleurtips

Onderstaand enkele handige kleurtips:

  • Probeer zowel lichte als donkere kleuren in je palet op te nemen. Je creëert bijvoorbeeld mooie contrasten met donkere gordijnen bij een witte muur, felgekleurde gordijnen bij een grijze muur of lichte gordijnen bij een donkere muur.

  • Heb je veel grijstinten in je interieur? Kies dan voor tenminste één levendig kleuraccent. Zo zijn rode of felblauwe gordijnen bij een grijze muur een fraaie keuze.

  • Gaat je voorkeur uit naar een interieur met veel felle tinten? Kies dan ook een neutrale kleur die je consequent laat terugkomen, zoals grijs.Bestel eerst jouw favoriete kleurstalen

Heb je online of in een folder een mooie kleur gordijnen gevonden? Bij Kwantum bieden we je de mogelijkheid om eerst vrijblijvend kleurstalen te bestellen van jouw gordijnen en raamdecoratie, voordat jij een definitieve keuze maakt. Zo kun jij thuis een weloverwogen keuze maken en kun jij de stalen in daglicht of juist in de avond bekijken zodat jij 100% zeker weet of de gordijnen goed bij jouw woning passen. Wel zo fijn! De kleurstalen worden binnen 2 tot 3 werkdagen bij jouw thuis geleverd. Doordat de stalen door de brievenbus passen hoef jij niet speciaal thuis te blijven. Wil je een kleurstaal bestellen? Ga dan naar de productpagina van jouw favoriete gordijn en bestel de kleurstaal daar.