winkels

Winkels

winkelwagen
schild icon
KOOPJES JAGEN - TOT 50% KORTING

Verf het zelf

NL-BE-CP-Alles-over-verf verf-het-zelf header

Wil je je muur perfect verven? Elk type verf heeft zijn eigen wijze om het verf goed aan te brengen.

Welke verf je ook gebruikt, er zijn een aantal algemene verftips die altijd van toepassing zijn. Houd hier rekening mee, zodat je goed voorbereid van start gaat.

  • De ondergrond die je gaat verven moet absoluut egaal van kleur zijn.

  • Door de matheid van de verf ziet de droge laag er minder intens uit dan op het kleurkaartje.

  • Schilder altijd een volle laag.

  • Gebruik grondverf (ook wel primer genoemd) bij minder goed dekkende kleuren (als rood en oranje) of bij schilderwerk waarbij de ondergrond een groot contrast heeft met de uiteindelijke kleur. Schilder vervolgens 2 lagen van de gewenste kleur. Grondverf vult daarnaast ook oneffenheden in de ondergrond op en vormt de basis voor een egaal eindresultaat.

  • Het kleurverschil tussen natte en droge verf kan heel groot zijn. De kleur van de verf moet daarom altijd droog beoordeeld worden.

  • Schilderstape is handig voor het schilderen van lastige hoekjes en randjes. Ben je klaar met het aanbrengen van de verf? Houd voor het lostrekken van de schilderstape een hoek van 30 tot 45 graden aan. Zorg dat je de schilderstape direct weghaalt zodra de verf droog is. Als je deze te lang laat zitten, is de tape soms lastig te verwijderen.

  • Als je aan de slag gaat, is het handig eventuele niet te behandelen delen eerst af te plakken met afplakband. Wil je meerdere kleuren verf aanbrengen op een oppervlak? Ook hiervoor is afplakband handig. Zo baken je eenvoudig de vlakken af die je in jouw favoriete kleur geschilderd wilt hebben. Vergeet niet een afdekzeil te gebruiken om je vloer en meubels te beschermen.

De wijze waarop je verf het beste kunt aanbrengen, verschilt wél per verfsoort en per oppervlak dat je schildert. Lees hier dus alles over het verven met muurverf.

Natuurlijk kun je bij ons terecht voor deze verfbenodigdheden en kwasten, verfrollers, schuurpapier en meer.

NL-BE-CP-Alles-over-verf verf-het-zelf grondverf
Aan de slag met grondverf