Krijtverf header

Krijtverf voor het verven van muren, meubels en accessoires

Krijtverf is een veelzijdige verf op waterbasis en is makkelijk te verwerken, waardoor je vrij bent in de manier waarop je de krijtverf aanbrengt. Deze verfsoort staat bekend om het matte effect dat je ermee krijgt, doordat aan de verf krijtpoeder is toegevoegd.

De krijtverf kan direct op het oppervlak aangebracht worden, maar voor een duurzaam resultaat of op lastige ondergronden worden licht opschuren en een grondverf geadviseerd. Let wel op met houtsoorten als teak en eiken. Vaak zijn deze behandeld met een lak of olie die er moeilijk af te schuren is. Daardoor kunnen er na het verven gele vlekken ontstaan. Door vooraf grondverf te gebruiken is dit te voorkomen.

Omdat krijtverf snel droogt, kun je lekker snel werken. Door de samenstelling vloeit de verf niet zo uit als een lakverf. Daardoor zijn kwaststrepen wat meer zichtbaar en creëer je met krijtverf gemakkelijk een authentieke uitstraling. Houd er wel rekening mee dat het kleurverschil tussen natte en droge krijtverf erg groot kan zijn. Ben je van plan een tafeltje of kast met krijtverf te verven? Bekijk dan zeker ook onze tips over het schilderen van meubels.

Welk verfgereedschap heb ik nodig?
Voor krijtverf gebruik je hetzelfde verfgereedschap als voor gewone muurverf. Hierbij heb je de keuze uit een muurverfset met ruwe roller of fijne roller. Voor een authentiek effect gebruik je bij voorkeur een kwast. Dit is vooral gemakkelijk bij het verven van meubilair of accessoires.