• Klantenservice
  • Acties & folder
  • Wooninspiratie
  • Op maat overzicht
winkels

Winkels

winkelwagen

Welk laminaat moet ik kiezen?

NL-CP-Alles-over-vloeren laminaat-tips-en-informatie-welk-laminaat-moet-ik-kiezen-header

Je hebt besloten dat je laminaat in huis wilt leggen. Maar welk laminaat moet je kiezen? Welke soorten laminaat zijn er en hoe kies je de juiste kleur en dikte? Wij begrijpen dat het kiezen van het beste laminaat niet zo eenvoudig is en helpen je met onderstaande tips.

Welke kleur en welk dessin?

De kleur van het laminaat is afhankelijk van jouw persoonlijke smaak en de rest van je interieur. Wil je bijvoorbeeld een kleine ruimte groter laten lijken? Kies dan voor een lichte vloer. Liever een ruimte kleiner of knusser maken? Kies dan voor een donkere kleur.

Houtdessin komt bij laminaat veel voor, maar tegenwoordig heb je ook laminaat in een effen kleur of zelfs laminaat met een tegeldessin.

Durf te spelen met contrast. Heb je veel witte meubels? Leg dan een donkere vloer. Geef je de ruimte graag een verweerde of industriële look? Ga dan voor steigerhout laminaat.

Welke laminaatdikte?

Laminaat is verkrijgbaar in verschillende diktes, variërend van 6mm tot wel 12mm. De dikte van het laminaat staat niet perse gelijk aan de kwaliteit van het laminaat. Het geeft wel een goede indicatie van het contactgeluid. Hoe dikker het laminaat, hoe minder het geluid. Zeker in combinatie met een goede ondervloer.

Over het algemeen geldt dat hoe minder de ruimte belopen wordt, hoe dunner laminaat je kunt kiezen. Houd bij het leggen van laminaat altijd rekening met de isolatie en kies hiervoor een goede ondervloer.

Laminaat met of zonder v-groef

Laminaat is verkrijgbaar met en zonder v-groef. Laminaat zonder v-groef heeft de strakke, typische ‘laminaat-look’, terwijl laminaat met een v-groef meer lijkt op een echt houten vloer. Je vindt hier een overzicht van alle voordelen en nadelen van beide soorten laminaat.