winkels

Winkels

winkelwagen
schild icon
KOOPJES JAGEN - TOT 50% KORTING

Alles over tapijt

Tapijt ouderwets? Niet dus! De aaibare tapijten van nu zorgen voor een oase van rust in je kamer. Zo mooi, en héérlijk warm aan de voeten! Overweeg je tapijt of tapijttegels? Dan ben je vast benieuwd naar informatie over de voordelen van tapijt, welke ondervloer geschikt is voor tapijt, hoe je vlekken uit het tapijt kunt verwijderen en nog veel meer. Ontdek alles over tapijt en maak de beste keuze voor jouw woonwensen, stijl en budget.

Wanneer je kiest voor tapijt van Kwantum, ben je niet alleen gegarandeerd van de laagste prijs, ook ben je gegarandeerd van hoge kwaliteit: we werken alleen met gecertificeerde leveranciers. En laat je jouw tapijt door ons inmeten en leggen, dan weet je zeker dat het goed gebeurt. We hebben namelijk al ruim 40 jaar ervaring met het leggen van vloeren. Dat voelt vertrouwd!

Direct naar praktische informatie over tapijt:

NL-BE-CP-Alles-over-vloeren tapijt vloerverwarming

De voordelen van tapijt

Past tapijt bij jouw woonwensen?

NL-BE-CP-Alles-over-vloeren tapijt soorten-tapijt

Soorten tapijt

Welke verschillen zijn er tussen tapijt?

NL-BE-CP-Alles-over-vloeren tapijt zelf-inmeten-en-leggen tapijt-lijmen

Veelgestelde vragen over tapijt

De ins en outs over tapijt

Tapijt, Schoonmaken

Schoonmaken en onderhoud

Zó verwijder je vlekken uit je tapijt

NL-BE-CP-Alles-over-vloeren tapijt ondervloer

Ondervloeren voor tapijt

Is een ondervloer nodig voor jouw tapijt?

NL-BE-CL-Alles-over-vloeren-tapijt-duur

Tapijt en vloerverwarming

Waar moet je rekening mee houden?

Direct naar tips en inspiratie voor het kiezen van tapijt:

Banner - Alles over vloeren - Laten doen - Advies aan huis vloer - NL

Persoonlijk advies aan huis

Zeker weten dat de vloer bij je past

Banner Tapijt slaapkamer overloop kinderkamer - Alles over vloeren - Tapijt - NL

Voor welke ruimtes in huis is tapijt geschikt?

Woon- en slaapkamer, zolder, op de trap & meer

Banner Licht tapijt - Alles over vloeren - Tapijt - NL

Kleur tapijt kiezen: licht of donker?

De gewenste uitstraling met tapijt

Banner - Kleurstalen tapijt - Alles over vloeren - Tapijt - NL

Kleurstalen bestellen

Zo ben je 100% zeker van de juiste keuze

Banner Donker tapijt - Alles over vloeren - Tapijt - NL

Meer inspiratie en trends voor je vloer

Ontdek alle vloerentrends en laat je inspireren

NL-BE-DESK-Divider

Past tapijt bij jouw woonwensen?

Jouw levensstijl, gezinssituatie, behoeften en woonsituatie bepalen de keuze voor een vloer. Elke vloer heeft z'n voordelen. Tapijt is een goede match als jij op zoek bent naar:

Een vloer die zacht en comfortabel aanvoelt

Tapijt voelt heerlijk warm aan onder je voeten en is ook lekker zacht. Het geeft je woning direct meer comfort! Fijn in de slaapkamer bijvoorbeeld. Maar ook de kinderen kunnen er onbezorgd op spelen, want tapijt is slipveilig.

Een geluiddempende vloer

Tapijt is isolerend en absorbeert geluid, waardoor geluidsoverlast beperkt wordt. Dit is met name fijn in appartementen, flats en op de bovenste etages van een woonhuis. Maar ook op de trap is tapijt handig. Zo hebben de buren (en je/jullie zelf) geen last van hard geluid. Ideaal voor gezinnen met speelse kinderen, of als je graag hakken draagt! Meestal geldt: hoe dikker het tapijt, hoe beter de geluidsisolatie.

Een vloer die goed te combineren is met vloerverwarming en -verkoeling

Tapijt voelt van zichzelf al lekker warm aan de voeten, maar als je wilt kunt je tapijt en tapijttegels prima combineren met vloerverwarming. Wel zijn er een paar aandachtspunten om rekening mee te houden, die lees je hier.

Een vloer die voordelig geprijsd is

Én waarin je bij Kwantum een enorm aanbod in hebt. Ontdek ons brede en voordelig geprijsde assortiment tapijt en tapijttegels.

Een vloer die eenvoudig zelf te leggen is

Ben je op zoek naar een tapijt vloer die je makkelijk zelf kunt leggen? Tapijttegels leg je in principe zonder lijm. Net zoals tapijt van rol, bevorderen tapijttegels de akoestiek. Bovendien is er sprake van minimaal snijverlies en vervang je tapijttegels gemakkelijk bij beschadigingen.

NL-BE-DESK-Divider

Soorten tapijt

Tapijt heb je in diverse soorten, kleuren, materialen en structuren met ieder hun eigenschappen. Of je nu kiest voor hoogpolig tapijt of voor laagpolig tapijt: bij Kwantum vind je het allemaal. Lees hier alles over de verschillende soorten en kies voor tapijt dat het beste bij jouw woonwensen past. 

Hoogpolig tapijt vs laagpolig tapijt

Hoogpolig tapijt heeft een losse, open structuur en de tapijtstof staat letterlijk omhoog. Dit geeft het laminaat een luxe uitstraling en maakt het extra zacht. Bij laagpolig tapijt is de structuur compacter en is de tapijtstof laag. Dit maakt dat het tapijt makkelijker te stofzuigen is dan hoogpolig tapijt.

NL-BE-CP-Alles-over-vloeren tapijt soorten lussenpool structuur

Tapijt met lussenpool

Bij laagpolig tapijt met een lussenpool zijn de polen van het tapijt in lussen op de rug van het tapijt geplaatst. De bocht van de lussen vormt dan de bovenkant van je tapijt. Deze tapijtsoort neemt weinig vuil op en slijt bovendien niet snel. Zo gaat je tapijt dus lang mee en blijft het mooi. Het nadeel is dat je tapijt minder zacht aanvoelt dan andere soorten tapijt. Onze laagpolige tapijten zijn geschikt voor ruimtes die actief gebruikt worden. Denk hierbij aan je woon-, werk- en slaapkamer.

NL-BE-CP-Alles-over-vloeren tapijt soorten lussenpool structuur

Tapijt met lussenpool structuur

Bij tapijt met lussenpool structuur zijn de verschillende hoogtes tussen de polen opvallend. Je hebt dan te maken met een hoog-laag structuur, waardoor vaak bepaalde, vaststaande patronen in het tapijt ontstaan. Dit laagpolige tapijt slijt minder snel en is goed schoon te houden. Daarentegen voelt het, net als bij tapijt met lussenpool, minder zacht aan je voeten. Laagpolige tapijten zijn geschikt voor ruimtes die druk belopen worden, zoals de woonkamer.

NL-BE-CP-Alles-over-vloeren tapijt soorten saxony

Hoogpolig saxony tapijt

Hoogpolig saxony tapijt lijkt veel op tapijt met gesneden pool, maar beschikt over langere polen. Dit geeft het tapijt een volle, speelse en luxe uitstraling. Door de hoogpolige structuur kan het voorkomen dat voetstappen blijven staan in de hoge polen. Hierdoor is dit tapijt, net als bij tapijt met gesneden pool, lastig schoon te houden: het vuil wringt zich tussen de polen. Het voordeel hieraan is dat het vuil minder goed zichtbaar is.

NL-BE-CP-Alles-over-vloeren tapijt soorten gesnedenpool

Tapijt met gesneden pool

Dit tapijt heeft een speels effect dankzij de verschillende polen die in elkaar gedraaid zijn. Deze polen staan niet stijf overeind, maar krullen enigszins. Hierdoor is hoogpolig tapijt niet alleen lekker zacht aan je voeten, ook vuil is minder zichtbaar. Dit tapijt wordt vaak gelegd in een zithoek in een woning. Het nadeel aan tapijt met gesneden pool is dat de structuur over het algemeen makkelijk vuil opneemt, waardoor het tapijt lastig schoon te houden is.

NL-BE-DESK-Divider

Veelgestelde vragen over tapijt:

Schoonmaken en onderhoud

Tapijt, Schoonmaken

Natuurlijk wil je jouw tapijt zo lang mogelijk mooi houden. Dit doe je door het tapijt goed te onderhouden en regelmatig te reinigen. Met behulp van deze tips verwijder je vlekken uit laminaat en maak je jouw tapijt op de juiste manier schoon.

Tapijt reinigen en onderhouden >

Ondervloeren voor tapijt

NL-BE-CP-Alles-over-vloeren vloer-kiezen ondervloer-kiezen ondervloer-tapijt

Een kwalitatieve ondervloer voor je tapijt verhoogt het loopcomfort, zorgt voor extra geluiddemping, isoleert en verlengt de levensduur van je tapijt. Ontdek welke ondervloer geschikt is voor jouw tapijt.

Kies de juiste ondervloer >

Tapijt en vloerverwarming

Tapijt, zwart

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kun je tapijt en vloerverwarming met elkaar combineren. Er zijn wel een paar aandachtspunten. Je leest het hier,

Tapijt en vloerverwarming >

NL-BE-DESK-Divider

Voor welke ruimtes in huis is tapijt geschikt?

Lopen, schuiven, spelen: de vloer in huis heeft wat te verduren. Iedere ruimte in huis kent zo z'n specifieke gebruik. Waar in sommige ruimtes uitstraling centraal staat, is voor een andere ruimte comfort het uitgangspunt. Benieuwd of tapijt een geschikte vloer is voor een specifieke ruimte in huis? Je leest het hieronder.

Banner Tapijt slaapkamer overloop kinderkamer - Alles over vloeren - Tapijt - NL

Tapijt in de slaapkamer, op de overloop, op zolder of in de kinderkamer

Tapijt is de ultieme sfeermaker in de slaapkamer. Heerlijk zacht en warm aan de blote voeten: tapijt straalt comfort en luxe uit. Helemaal als je voor hoogpolig tapijt kiest. Tapijt isoleert en dempt geluid en dat is in de slaapkamer natuurlijk extra fijn. Kortom: tapijt is een topper voor in de slaapkamer, in de kinderkamer en voor op zolder. Tip: mooi is om het tapijt door te leggen op de overloop, zodat de gehele bovenverdieping één geheel wordt.

Benieuwd hoe je een luxe hotel chique slaapkamer creëert met tapijt? Lees het woondossier >

Banner Tapijt woonkamer - Alles over vloeren - Tapijt - NL

Tapijt in de woonkamer

Tapijt in de woonkamer ouderwets? Niet dus! De aaibare tapijten van nu zorgen voor een oase van rust in je kamer. Zo mooi, en héérlijk warm aan de voeten! Bovendien valt tapijt te combineren met vloerverwarming. Woon je in een appartement of flat? Tapijt is isolerend en absorbeert geluid, waardoor geluidsoverlast beperkt wordt.

Wel kunnen we ons voorstellen dat een vloer in de woonkamer voornamelijk onderhoudsvriendelijk moet zijn. In dat opzicht zijn laminaat, pvc en vinyl een praktischere keuze.

Trapbekleding met tapijt

Tapijt op de trap

Trapbekleding van tapijt heeft een geluiddempende werking en is daarnaast lekker warm en zacht aan de voeten. Wanneer je jouw trap wilt bekleden met tapijt, is het belangrijk dat je kiest voor tapijt dat hier geschikt voor is en met een grote slijtvastheid. Trap tapijt is geschikt voor houten en betonnen trappen, en met een uitgebreide keuze in kleur past tapijt of vloerbedekking op je trap in ieder interieur.

Nieuwsgierig naar het bekleden van je trap met tapijt? Lees meer informatie.

Banner Tapijt badkamer wc en keuken - Alles over vloeren - Tapijt - NL

Tapijt in de badkamer, wc of keuken

Daar kunnen we kort over zijn: tapijt is géén geschikte vloer voor vochtige ruimtes zoals de badkamer, wc en keuken. Tapijt heeft absorberende eigenschappen waardoor het vocht opneemt. Veel tapijt is gemaakt van natuurlijke materialen en deze natuurlijke vezels zwellen op als het tapijt te vochtig wordt. Hierdoor treed er krimp op, waardoor het tapijt los kan komen van de ondergrond. Daarnaast kan hierdoor schimmel ontstaan. In de keuken wordt er nog wel eens geknoeid, waardoor er vlekken in het tapijt kunnen komen die lastig te verwijderen zijn. Voor ruimtes waar vocht aan de orde van de dag is, zoals de badkamer, wc en de keuken, kies je beter voor vinyl of een PVC-vloer.

NL-BE-DESK-Divider

Welke kleur tapijt kiezen?

De kleur van de vloer heeft een grote invloed op de beleving en sfeer van een ruimte. Door de juiste kleur te kiezen, kun je het ruimtelijk effect dat je wenst creëren. Over het algemeen geeft contrast een ruimte altijd een mooi effect. Een lichte kleur tapijt is mooi bij donkere meubels en een donkere kleur tapijt staat chique bij lichte meubels.

Het effect van een licht en donker tapijt

Zo laat een lichte vloer een ruimte groter ogen, terwijl een donkere vloer juist zorgt voor een klein en knus gevoel.

Een lichte kleur tapijt leg je als de ultieme basis voor een warm interieur. Heb je veel natuurlijke materialen in huis of houdt je van een Japandi interieur? Kies dan licht tapijt in beige- en bruintinten. Houd je van modern? Een laagpolig tapijt in grijstint geeft een strak effect.

Een donker tapijt creëert direct diepte en contrast in je interieur. Welke kant je ermee op wilt, bepaal je helemaal zelf. Zo kan een hoogpolig, donker tapijt rustgevend zijn in combinatie met lichte tinten en natuurlijke materialen, maar oogt het in een hotel chic interieur superchic bij marmeren of gouden accenten.

Mag het wat gedurfder in jouw huis? Denk dan eens aan een gekleurd tapijt in groen of roze of helemaal bijzonder: tapijt met panterprint. Zo wordt jouw tapijt een echte blikvanger in huis!

Banner Licht tapijt - Alles over vloeren - Tapijt - NL
Banner Donker tapijt - Alles over vloeren - Tapijt - NL
NL-BE-DESK-Divider

Is het gelukt en heb je een nieuw tapijt uitgekozen? Dan kun je aan de slag!

Banner tapijt - Alles over vloeren - Zelf inmeten en leggen - NL

Zelf je tapijt inmeten, leggen of lijmen

Ga naar de meet- en leginstructies

Banner vloer laten inmeten - Alles over vloeren - Vloer laten inmeten en leggen - NL

Je tapijt deskundig laten inmeten

100% zeker dat je vloer perfect past

NL-BE-CP-Alles-over-vloeren tapijt zelf-inmeten-en-leggen laten-plaatsen gratis-gelegd

Je tapijt vakkundig laten leggen

Zeker weten dat het goed gebeurt