• Klantenservice
  • Acties & folder
  • Wooninspiratie
  • Op maat overzicht
winkels
winkelwagen
Raam5Daagse: 10% korting op alles voor je raam! |
Niet geldig op adviesgesprek, ophang- en montagedienst.

Hoe houd je tapijt schoon?

NL-BE-CP-Alles-over-vloeren pvc-vloeren schoonmaak-en-onderhoud header

Natuurlijk wil je jouw tapijt zo lang mogelijk mooi houden. Dit doe je door het tapijt goed te onderhouden en regelmatig te reinigen. Met behulp van onderstaande tips reinig je jouw tapijt op de juiste manier:

Onderhoud
Stofzuig regelmatig je tapijt: stof kan zich namelijk gemakkelijk hechten aan tapijt. Neem hiervoor de tijd. Om het vuil goed te verwijderen, dient meer dan één keer over dezelfde plek gegaan te worden. Als goed stofzuigen op den duur niet meer voldoende is, is het verstandig je tapijt mechanisch te laten uitkloppen. Bij dit proces wordt zelfs het vuil dat niet met de stofzuiger verwijderd kan worden uit het tapijt gehaald. Een stoomreiniger is een goede optie voor het diep reinigen van je tapijtvloer.

Reiniging en vlekken verwijderen
Vlekken, van een glas wijn tot etensresten en modder, zijn niet te voorkomen in huis. Gelukkig kun je gemakkelijk en eenvoudig zelf je tapijt reinigen! Wacht er niet te lang mee: hoe sneller je de vlek aanpakt hoe groter de kans dat hij succesvol wordt verwijderd. Het is vaak kostbaar om tapijt professioneel te laten reinigen, dus wacht niet tot het te laat is.

Waar begin je bij het verwijderen van vlekken? Zorg altijd dat je eerst het vaste vuil verwijdert. Gebruik vervolgens een schone doek met lauw water om de vlek voorzichtig te deppen. Ga niet wrijven, hiermee zal de vlek enkel verder in je tapijt trekken. Is je vlek hierna nog niet weg? Gebruik dan een vlekverwijderaar. Test je reinigingsmiddel altijd eerst op een onzichtbare plek: zo weet je zeker dat je tapijt niet verkleurt of aangetast wordt.