• Klantenservice
  • Acties & folder
  • Wooninspiratie
  • Op maat overzicht
winkels

Winkels

winkelwagen

Hoe kun je nat tapijt drogen?

NL-BE-CP-Alles-over-vloeren tapijt tips-en-informatie hoe-tapijt-drogen header1

Tapijt en vloerkleden geven je huis een warme uitstraling. Bovendien voelen beide zacht onder je voeten en kun je er heerlijk comfortabel op lopen. Tapijt en vloerkleden zijn echter iets lastiger in onderhoud dan harde vloeren. Zo kan vocht kringen of schimmel veroorzaken. Helaas is het niet altijd te voorkomen dat je tapijt in aanraking komt met vocht. Bijvoorbeeld door een lekkage. Hoe kun je nat tapijt of een nat vloerkleed dan het beste drogen?

NL-BE-CP-Alles-over-vloeren tapijt tips-en-informatie hoe-tapijt-drogen header2

Kamerbreed tapijt drogen

Heb je tapijt als vloerbedekking? Dan kun je dit het beste als volgt drogen:

  1. Haal alle meubels van het vochtige tapijt weg. Het vocht kan niet alleen je tapijt, maar ook je meubels beschadigen.

  2. Draai de thermostaat omhoog en laat de ruimte goed luchten.

  3. Leg handdoeken op de natte plekken en dep al het vocht goed op. Zijn de handdoeken nat? Gebruik dan nieuwe, droge handdoeken. Herhaal dit proces tot de handdoeken geen vocht meer opnemen.

  4. Kijk indien mogelijk ook onder de vloerbedekking door het tapijt om te slaan. Is het daar ook vochtig? Dep het vocht dan ook hier op met handdoeken. Verdamp het resterende vocht met behulp van een föhn of ventilator. Sla het tapijt niet terug totdat de ondervloer ook droog is.

  5. Kun je niet onder de vloerbedekking kijken? Loop dan over de vloerbedekking heen. Hoor je een soppend geluid? Dan is de ondervloer zeer waarschijnlijk ook nat. Trek een hoek van de vloerbedekking los en vouw de vloerbedekking om. Blaas lucht tussen het tapijt en de vloer. Je kunt hier een ventilator of föhn voor gebruiken, maar het is raadzaam een luchtontvochtiger te gebruiken. Deze is te huur bij de meeste bouwmarkten.

  6. Sla het tapijt pas terug als de ondervloer en onderzijde van het tapijt droog zijn. Droog het resterende vocht met een föhn of ventilator. Loop niet over het tapijt tot het volledig droog is.


Vochtschade laten herstellen

Het is raadzaam het tapijt bij ernstige vochtschade te laten herstellen door een professional. Toch liever zelf aan de slag? Dan kan een nat- en droogzuiger uitkomst bieden. Hiermee zuig je het meeste vocht snel op en versnel je bovenstaand proces.

NL-BE-CP-Alles-over-vloeren tapijt tips-en-informatie hoe-tapijt-drogen header3