• Klantenservice
  • Acties & folder
  • Wooninspiratie
  • Op maat overzicht
winkels

Winkels

winkelwagen

Tapijt als vloerbedekking

NL-BE-CP-Alles-over-vloeren tapijt tips-en-informatie tapijt-als-vloerbedekking 1

Tapijt als vloerbedekking

Tapijt als vloerbedekking heeft verschillende voordelen en nadelen. Zo is tapijt heerlijk zacht en comfortabel en is er een grote keuze uit materialen en dessins. Aan de andere kant kan het lastig zijn om het tapijt schoon te houden en is het niet bevorderlijk voor mensen met een allergie voor huisstofmijt. Wij begrijpen dat je best wat hulp kunt gebruiken bij de keuze voor de beste vloerbedekking.

Hieronder vind je een handig overzicht van de voordelen en nadelen van tapijt.NL-BE-CP-Alles-over-vloeren tapijt tips-en-informatie tapijt-als-vloerbedekking 2

De voordelen van tapijt als vloerbedekking

Zacht en comfortabel

Tapijt voelt heerlijk warm aan onder je voeten en is ook lekker zacht. Het geeft je woning direct meer comfort! Fijn in de slaapkamer bijvoorbeeld. Maar ook de kinderen kunnen er onbezorgd op spelen.

Veilig
Dankzij het zachte materiaal is tapijt slipveilig. Ideaal voor kleine kinderen, maar ook voor senioren.

Veel keuze
Tapijt is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, dessins en materialen. Ook heb je de keuze uit hoogpolig én laagpolig tapijt. Met tapijttegels kun je bovendien mooie patronen leggen.

Isolerend en geluiddempend
Dankzij het materiaal van tapijt is deze vloer isolerend én geluiddempend. Ideaal om warmte in de winter vast te houden en voor goed contact met de buren.

Sfeermaker
Tapijt geeft je interieur een warme, rijke uitstraling. Dankzij de grote keuze is er altijd een variant die in jouw woonstijl past.

NL-BE-CP-Alles-over-vloeren tapijt tips-en-informatie tapijt-als-vloerbedekking 3

De nadelen van tapijt als vloerbedekking

Onderhoud

Het kan soms best een uitdaging zijn om je tapijt schoon te maken én houden. Vlekken zijn niet altijd even makkelijk te verwijderen, evenals (huisdier)haren. Het maakt hierbij wel verschil of je laagpolig of hoogpolig tapijt hebt. Over het algemeen is laagpolig tapijt gemakkelijker in onderhoud.

Niet eenvoudig te leggen
Onder de vloeren is tapijt niet de makkelijkste vloer om te leggen. Houd er rekening mee dat er soms extra kosten komen kijken bij het leggen van (kamerbreed) tapijt.

Huisstofmijt
Stof kan zich goed nestelen in tapijt. Wanneer iemand allergisch is voor huisstofmijt kan dit problemen opleveren.

Liever een andere vloer? Bekijk dan ons assortiment.