• Klantenservice
  • Acties & folder
  • Wooninspiratie
  • Op maat overzicht
winkels

Winkels

winkelwagen

Wat is een vouwgordijn?

NL-BE-CP-Alles-over-raamdecoratie tips-en-informatie raamdecoratie-kiezen wat-is-een-vouwgordijn header1

Een vouwgordijn lijkt op een rolgordijn. Echter wordt de gordijnstof hierbij niet gerold, maar gevouwen bij het optrekken of neerlaten van het gordijn. Je herkent een vouwgordijn aan de horizontale plooien in de stof.

NL-BE-CP-Alles-over-raamdecoratie tips-en-informatie raamdecoratie-kiezen wat-is-een-vouwgordijn header2

Hoe werken vouwgordijnen?

Vouwgordijnen bedien je met een koord, waarmee je het gordijn meer of minder uitvouwt. Met een koordstop kun je het gordijn vastzetten op de gewenste hoogte. 

NL-BE-CP-Alles-over-raamdecoratie tips-en-informatie raamdecoratie-kiezen wat-is-een-vouwgordijn header3

Vouwgordijnen met of zonder baleinen?

Baleinen zijn staafjes die aan de onderkant (en soms zijkant) van het vouwgordijn worden geplaatst. Deze staafjes verzwaren het gordijn en houden het zo mooi strak.

Vouwgordijnen met baleinen
Je kunt ervoor kiezen om vouwgordijnen met de baleinen aan de voorzijde (kamerzijde) of aan de achterzijde (raamkant) uit te laten voeren. Bij Kwantum zijn alle baleinen gemaakt van kunststof.

Vouwgordijnen met baleinen kunnen gevoerd worden. Gevoerde vouwgordijnen geven een luxueuze uitstraling, verbeteren de akoestiek, zijn geluiddempend én verduisterend.

Vouwgordijnen zonder baleinen
Vouwgordijnen zonder baleinen zijn voorzien van een band met lusjes en hebben alleen aan de onderkant een verzwaringsprofiel. Deze maakwijze is alleen geschikt voor ongevoerde, soepele stoffen. Het vouwgordijn wordt opgetrokken in losse plooien, valt nonchalant en volgt nooit exact de lijnen van het kozijn.

Vouwgordijnen zonder baleinen hebben een nonchalant en zacht karakter, waarmee ze perfect in een landelijk of romantisch interieur passen.