winkels

Winkels

winkelwagen
schild icon
KOOPJES JAGEN - TOT 50% KORTING

De kenmerken van linnen gordijnen

NL-BE-DESK-CP-Kernmerken van linnen

Linnen gordijnen zijn prachtige sfeermakers. Linnen is een natuurlijk materiaal dat bekend staat om zijn grove structuur. Dit zorgt onder andere voor een luxe uitstraling en meer sfeer in huis. Linnen past in elke interieur stijl en wordt met de jaren mooier. Benieuwd of linnen gordijnen bij jou passen? Ontdek hieronder alle kenmerken van linnen gordijnen.

De stofeigenschappen van linnen

Voordelen:
Goed om rekening mee te houden:

✓ Natuurlijke look

✓ Gevoelig voor verkleuring

✓ Tot wel 3 keer sterker dan katoen

✓ Kreukgevoelig

✓ Zeer slijtvast

✓ Niet krimpvrij

✓ Niet statisch

✓ Vocht absorberend, waardoor de stof kan gaan werken

✓ Niet elastisch

✓ Droogt sneller dan katoen

✓ Gemaakt van vlas, en daarmee een duurzame keuze

NL-BE-DESK-CP- Streamer-Linnen gordijnstof
Bekijk nu
NL-BE-DESK-Divider
NL-BE-DESK-CP-Verkleuringen

Tips om verkleuring te voorkomen

Omdat linnen een natuurproduct is kan er, afhankelijk van de kleur van het gordijn en de hoeveelheid zonlicht, verkleuring ontstaan. Om verkleuring te voorkomen, is ons advies om linnen gordijnen te voeren met een daarvoor geschikte voeringstof.

Kies voor voeringstof Celine als je niet wilt verduisteren, kies voor voeringstof Suus als je wel wilt verduisteren.

NL-BE-DESK-Divider
NL-BE-DESK-CP-Krimpgevoelig

Krimpgevoeligheid & werking van linnen

Iedere gordijnstof kent specifieke eigenschappen. Omdat linnen een natuurproduct is en uit natuurlijke vezels bestaat, gedraagt deze stof zich anders dan een polyester stof.  Linnen heeft als bijzondere eigenschap dat het 20% van zijn eigen gewicht kan opnemen. Hierdoor kunnen de gordijnen iets korter of langer worden. Dit is afhankelijk van de vochtigheidsgraad in je huis. Om dit op te voorkomen, is linnen vaak gemixt met andere stoffen, zoals polyester. Hiermee blijft de natuurlijke look van linnen behouden, maar is krimpen minder aan de orde en is de kleurvastheid beter.

NL-BE-DESK-Divider
NL-BE-DESK-CP-Linnen wassen

Linnen gordijnen wassen

Onze gordijnstoffen worden altijd voorgewassen, maar ondanks dat behoudt linnen enige werking in zich. Wil je je linnen gordijn toch wassen. Dan adviseren wij je gordijn naar de stomerij te brengen en deze  chemisch te laten reinigen middels ‘Dry Cleaning’.

NL-BE-DESK-Divider

Kiezen maar!

Bij Kwantum bestel je gemakkelijk kleurstalen voor je nieuwe raambekleding. Vergelijk thuis rustig welke kleur en welk materiaal het beste bij de rest van jouw interieur past. Zo ben je 100% zeker van je keuze.

Kun je wel wat extra hulp gebruiken? Maak dan een afspraak voor advies bij jou thuis. Een ervaren stijl- en maatwerkspecialist komt dan bij jou thuis langs voor een persoonlijk en vrijblijvend advies.