• Klantenservice
  • Acties & folder
  • Wooninspiratie
  • Op maat overzicht
winkels

Winkels

winkelwagen

Laminaat voor de woonkamer

NL-CP-Alles-over-vloeren laminaat-tips-en-informatie-laminaat-voor-de-woonkamer-header

Laminaat is een zeer geschikte vloer voor de woonkamer. Het is goed bestand tegen intensief gebruik: ideaal in dé ruimte waarin volop wordt geleefd! Bovendien is laminaat eenvoudig schoon te maken en in een handomdraai gelegd. Maar welk laminaat kies je voor de woonkamer?

In principe is iedere soort laminaat geschikt voor de woonkamer. Over het algemeen geldt: hoe dikker het laminaat en hoe hoger de kwaliteit van de ondervloer, hoe langer de vloer meegaat. Ook heb je in dit geval minder last van contactgeluid.

Welke dikte laminaat kiezen voor de woonkamer?

Laminaat is beschikbaar in verschillende diktes vanaf 6mm. Maar welke dikte laminaat kun je dan het beste kiezen voor de woonkamer?

Een laminaatvloer met een dikte van 6mm is vooral geschikt voor ruimtes waar men minder vaak in loopt, zoals een zolder of slaapkamer. Voor de woonkamer raden we aan te kiezen voor laminaat met een dikte van minimaal 7mm. Kies voor extra comfort door het laminaat te combineren met een geluid reducerende ondervloer.

Woonkamer niet op begane grond

Woon je in een flat of appartement en bevindt je woonkamer zich niet op de begane grond? Kies dan voor laminaat in combinatie met een geluidsisolerende ondervloer. Op die manier voorkom je contactgeluid. Prettig voor jezelf en de onderburen!