• Klantenservice
  • Acties & folder
  • Wooninspiratie
  • Op maat overzicht
winkels

Winkels

winkelwagen

Welk laminaat voor de keuken?

NL-CP-Alles-over-vloeren laminaat-tips-en-informatie-laminaat-voor-de-keuken-header

Laminaat is een populaire vloer en niet voor niets: laminaat is mooi én praktisch. Je hebt de keuze uit veel verschillende dessins, legt de vloer eenvoudig en kunt de vloer bovendien gemakkelijk schoonhouden. Maar welk laminaat is geschikt voor de keuken?

Welk laminaat voor de keuken
In principe kun je iedere soort laminaat in de keuken leggen. Ben wel voorzichtig met geknoeide vloeistof: als je dit niet direct opruimt bestaat de kans dat het laminaat gaat opbollen. Let dus op met vloeistoffen zoals water, sauzen, maar ook oliespetters. Gebruik een vochtige doek om geknoeide vloeistoffen te verwijderen en maak de vloer daarna droog met een schone, droge doek.

Waarom geen laminaat in de keuken?

De enige reden waarom je geen laminaat in de keuken zou moeten leggen, is wanneer je vermoedt dat de vloer (erg) veel in aanraking zal komen met vloeistoffen en je dit niet direct kunt opruimen. In dat geval is het verstandiger om te kiezen voor bijvoorbeeld een vinyl vloer of een tegelvloer.

Zoals hierboven aangegeven hoeft vocht echter geen probleem te zijn als je de vloer direct schoonmaakt en droogt. Laminaat blijft een bijzonder praktische vloer met een grote keuze uit prachtige dessins!