• Klantenservice
  • Acties & folder
  • Wooninspiratie
  • Op maat overzicht
winkels

Winkels

winkelwagen

Tapijt als ondervloer

NL-BE-CP-Alles-over-vloeren tapijt tips-en-informatie tapijt-als-ondervloer header1

Tapijt als ondervloer

Heb je een (nieuwe) woning met tapijt als vloerbedekking? Dan denk je mogelijk dat het wel gemakkelijk is deze te laten liggen bij het leggen van een nieuwe vloer. Het is immers zacht én isolerend. Helaas is het tegendeel waar: het is niet raadzaam om tapijt als ondervloer te gebruiken. Hieronder lees je waarom.

NL-BE-CP-Alles-over-vloeren tapijt tips-en-informatie tapijt-als-ondervloer header2

Tapijt onder laminaat, vinyl of parket

Het wordt geadviseerd om geen tapijt onder je laminaat, vinyl of parket te laten liggen. Tapijt is in principe niet geschikt als ondervloer. Dit geldt voor zowel laagpolig als hoogpolig tapijt.

Bacteriën
Het is (zeker na langdurig gebruik) zeer waarschijnlijk dat er bacteriën in het tapijt zitten. Door een vloer te leggen op tapijt, kan er nauwelijks tot geen lucht meer bij. Dit kan resulteren in schimmel en een nare geur.
 

Werking
Tapijt heeft een verende werking. Dit kan er bij laminaat en parket voor zorgen dat er teveel druk op de vloer komt te staan, met het risico op het breken van de planken. Bij vinyl loop je het risico dat er een gat in de vloer ontstaat. Bijvoorbeeld door het dragen van hakken of het laten vallen van een scherp of zwaar voorwerp. Een vloer leggen op tapijt betekent dus een risico op een beschadigde vloer.

Uitdroging
Na verloop van tijd kan tapijt uitdrogen. Het tapijt wordt hierdoor broos, waardoor het gaat kraken en niet langer isoleert.

Onze tip: kies altijd een geschikte ondervloer!