• Klantenservice
  • Acties & folder
  • Wooninspiratie
  • Op maat overzicht
winkels
winkelwagen
Raam5Daagse: 10% korting op alles voor je raam! |
Niet geldig op adviesgesprek, ophang- en montagedienst.

Laminaat leggen

NL-BE-CP-Alles-over-vloeren laminaat-laminaat-leggen-header

Ga je zelf aan de slag met laminaat leggen? Bij Kwantum maken we het je graag wat makkelijker. In vijf stappen leg jij een nieuwe laminaatvloer in huis. Ben je niet zo handig of heb je weinig tijd, en wil je zeker weten dat het deskundig gedaan wordt? Geen zorgen. Laat je vloer door ons leggen. Zo weet je zeker dat het goed gebeurt!

Voordat je begint met leggen: houd er rekening mee dat het legsysteem per laminaatsoort kan verschillen. Lees altijd de instructies voor je begint met het leggen van het laminaat.

Let op: leg de geopende pakken voordat je gaat leggen 48 uur in de te leggen ruimte om op kamertemperatuur te komen. Laminaat leg je altijd zwevend en verlijm, spijker of schroef je nooit vast aan de ondervloer.

NL_BE_Checklist_Laminaat_Desktop_Banner

In 5 stappen zelf laminaat leggen

Stap 1: Wanneer de vloer voldoende is geëgaliseerd, kan er worden begonnen met het leggen van een ondervloer. Voordat je een ondervloer en vloer kunt gaan leggen, is het overigens altijd belangrijk dat de ondergrond (zoals beton) vlak, hard, droog en stof- en vetvrij is.

Stap 2: Meet eerst de lengte en de breedte van de ruimte en tel hier vervolgens 5% bij op in verband met zaagverlies;

Stap 3: Houd langs de wanden, kozijnen, etc. een zwelnaad van 1 cm aan. Plaats hiervoor om de 40 cm een afstandspietje tussen de wanden en planken;

Stap 4: Pas steeds elke plank in de vorige plank en kijk of ze perfect aansluiten. Iedere rij begin je met een reststuk van de vorige rij, mits dit stuk langer is dan 40 cm. Zo ontstaat een wildverband en krijg je het minste afval;

Stap 5: Aangekomen bij de laatste rij? Dit vereist een speciale aanpak. Op de eerder gelegde plank (A) leg je de laatste plank (B) en daaroverheen een plank die je tegen de wand aandrukt (C). Teken plank C af op plank B. Het afgetekende stuk zaag je af en plaats je zo in de laatste rij. En jouw laminaatvloer is gelegd!

NL-BE-CP-Alles-over-vloeren Laten-inmeten
Vloer laten inmeten