• Klantenservice
  • Acties & folder
  • Wooninspiratie
  • Op maat overzicht
winkels
winkelwagen
Raam5Daagse: 10% korting op alles voor je raam! |
Niet geldig op adviesgesprek, ophang- en montagedienst.

Hoe tapijt spannen

NL-BE-CP-Alles-over-vloeren tapijt tips-en-informatie hoe-tapijt-spannen header1

Wanneer je  van een rol legt, kan het voorkomen dat je deze moet spannen. Dit is afhankelijk van het type onderzijde dat het tapijt heeft. Tapijt spannen is een flinke klus, maar hoe doe je dit?

Hoe tapijt spannen
Als je tapijt gaat spannen, moet je altijd gebruik maken van een goed verend ondertapijt. Vervolgens plaats je latten met spijkers op circa een halve centimeter afstand van de plinten in de ruimte. Bevestig de latten stevig. Span vervolgens het tapijt van plint tot plint.

In een grote ruimte kan het voorkomen dat de banen van de tapijtrol niet breed genoeg zijn. In dit geval zal je meerdere banen moeten leggen. Het tapijt kan vervolgens aan elkaar worden bevestigd door middel van lassen, een oude techniek van stoffeerders.

Tapijt laten leggen
Tapijt leggen kan een uitdaging zijn. Het is arbeids- en tijdsintensief, geen eenvoudig project. Bij Kwantum kun je ook jouw . Scheelt je een hoop tijd én je weet zeker dat het goed wordt gelegd.

NL-BE-CP-Alles-over-vloeren tapijt tips-en-informatie hoe-tapijt-spannen header2

Stappenplan tapijt leggen

Wil je zelf tapijt leggen? Zorg dan dat je van tevoren goed bent voorbereid met een handig stappenplan. Alles wat je moet weten lees je !

Op zoek naar mooi tapijt? Bij Kwantum vind je een ruim en voordelig assortiment!