• Klantenservice
  • Acties & folder
  • Wooninspiratie
  • Op maat overzicht
winkels

Winkels

winkelwagen

Tapijt als geluidsisolatie: heeft tapijt goede geluiddempende eigenschappen?

NL-CP-Alles-over-vloeren tapijt tips-en-informatie tapijt-als-geluidsisolatie header1

Tapijt als geluidsisolatie: heeft tapijt goede geluiddempende eigenschappen?

Tapijt is zacht, warm, comfortabel én geluiddempend. Meestal geldt: hoe dikker het tapijt, hoe beter de geluidsisolatie.

Tapijt als geluidsisolatie
Tapijt is goed geschikt voor het dempen van contactgeluid. Dit is met name fijn in appartementen, flats en op de bovenste etages van een woonhuis. Maar ook op de trap is tapijt handig. Zo hebben de buren (en je/jullie zelf) geen last van hard geluid. Ideaal voor gezinnen met speelse kinderen, of als je graag hakken draagt!

Tapijt in huis? Bekijk ons tapijt assortiment!NL-BE-CP-Alles-over-vloeren tapijt tips-en-informatie tapijt-als-geluidsisolatie header2

De voordelen van tapijt

Naast geluidsisolatie heeft tapijt nog meer praktische voordelen. Zo is er een breed assortiment, is het lekker warm én slipveilig.

Veel verschillende soorten, kleuren en dessins
Tapijt is verkrijgbaar in diverse materialen, zowel hoogpolig als laagpolig. Ook is er een grote keuze in kleuren en dessins!

Lekker warm
Tapijt zorgt voor warmte. Dankzij de isolerende werking kan de verwarming in de winter een stukje lager. Bovendien is tapijt comfortabel om op te lopen en kunnen kinderen er lekker op spelen!

Geen kans op uitglijden
Dankzij het materiaal van tapijt is het een slipveilige vloer. Perfect voor op de trap of voor een huishouden met kinderen of senioren.NL-BE-CP-Alles-over-vloeren tapijt tips-en-informatie tapijt-als-geluidsisolatie header3