• Klantenservice
  • Acties & folder
  • Wooninspiratie
  • Op maat overzicht
winkels
winkelwagen
Raam5Daagse: 10% korting op alles voor je raam! |
Niet geldig op adviesgesprek, ophang- en montagedienst.

Tapijt inmeten

Ga je nieuw tapijt voor in huis kopen? Dan is het goed inmeten van de ruimte essentieel. Goed inmeten hoeft niet moeilijk te zijn, maar het moet wel secuur gebeuren. Zo weet je precies hoeveel tapijt je nodig hebt. Wil je zeker weten dat het goed gebeurt? Bij Kwantum hebben we meer dan 40 jaar ervaring met het inmeten van vloeren.

Hoe zelf je tapijt inmeten?

Stap 1: Begin met het inmeten van de lengte van je ruimte;

Stap 2: Meet nu, op dezelfde manier, de breedte van je ruimte;

Stap 3: Als je de juiste maten weet, vermenigvuldig dan de lengte met de breedte en tel hier 10% snijverlies bij op. Je hebt nu het aantal vierkante meters. Let op: is de ruimte breder dan 4 meter, dan bedekt het tapijt slechts een gedeelte van je ruimte. Er blijft dus een strook over die moet worden opgevuld met een apart stuk tapijt. Hiervoor zijn een aantal oplossingen:

Voorbeeld: Een kamer is 5,20 meter lang en 4,60 meter breed. Aan de brede kant zit een raam. 

NL-BE-DESK-CP-Alles-over-vloeren tapijt zelf-inmeten-en-leggen meetinstructies-tapijt oplossing

De voordeligste oplossing: 4,70 m + 1,60 m = 6,30 m (aantal meters naad = 7,00 m). Er wordt geen rekening gehouden met de lichtinval en de naden blijven goed zichtbaar. Deze oplossing is goedkoop, maar is niet de mooiste oplossing.

Een voordelige oplossing: 5,30 m + 0,90 m = 6,20 m(aantal meters naad = 8,20 m). Door de vele naden die zichtbaar worden is dit ook niet de mooiste oplossing.

De mooiste oplossing: 5,30 m + 2,65 m = 7,95 m (aantal meters naad = 5,80 m). Dit is de mooiste oplossing, omdat hierbij zo min mogelijk naden zichtbaar worden. Bij deze oplossing houd je wat meer tapijtrestanten over; deze kun je eventueel voor een andere ruimte gebruiken.

NL-BE-CP-Alles-over-vloeren Laten-inmeten
Vloer laten inmeten